Zadelmak maken

Een paard zadelmak maken is een van de grootste keerpunten in zijn leven. Het is dan ook van allergrootst belang dat dit stressloos gebeurt, zonder enige vorm van dwang en met uiterste aandacht voor zijn mentale en fysieke welzijn.  Een paard zadelmak maken is zoveel meer dan gewoon erop gaan zitten. Je legt ook de basis vast van de communicatie tussen ruiter en paard. Wanneer hier fouten insluipen is het erg lastig deze weer af te leren.

Denk dus goed na of jij hierbij het nodige kan geven aan je paard, ook al is je paard het braafste paard ter wereld.

Ik bied je de kans aan om dit proces zelf mee te doorlopen op een veilige manier.

Samen bereiden we je paard voor met o.a. grondwerk, schriktraining en gymnastisering.

Nog voor je in het zadel stapt, kent je paard alle noodzakelijke hulpen en heb je een goede communicatie als fundering. Deze vertrouwde signalen brengen rust eens je in het zadel zit, omdat je paard de hulpen herkent en weet wat hij moet doen. 

Stap mee in deze reis en leer meer dan je ooit had durven denken.

Ondanks dat ik zelf al meerdere paarden zadelmak heb gemaakt, besloot ik toch om me bij mijn jongste paard te laten assisteren door Isabel. Ik stond versteld van de ontelbare stappen en details waaraan zij aandacht besteedde. Zadelmak maken heeft voor mij een heel andere betekenis gekregen. Door zelf mee in het verhaal te stappen, heb ik ontzettend veel bijgeleerd over het proces zelf, maar heb ik ook meer inzicht gekregen in hoe paarden denken en leren. Ik ken Vivace nu door en door en we zijn geëvolueerd tot een heel sterk team. Het kostte wat meer tijd en investering, maar het was meer dan de moeite waard. Een absolute aanrader!
Petra V.B., ZZ-zwaar wedstrijdruiter.