IVL-Club

De IVL-Club is een online instructie- en informatieplatform dat je helpt om je paard stap voor stap te trainen binnen alle pijlers (12!) waarbinnen ieder paard zou getraind moeten worden om een mentaal, emotioneel én fysiek gezond paard te bekomen.

De tijd waarin je je paard enkel onder het zadel trainde en binnen je discipline is immers al lang voorbijgestreefd!

Trainingspijlers

Dressuur & Rijtechnieken
Dressuurfiguren
Grondwerk
Rechtrichten
Schriktraining
Vrijheidsdressuur
Trailerladen
Longeren
Liberty
Dressuur & Rijtechnieken
Dressuurfiguren
Grondwerk
Rechtrichten
Schriktraining
Vrijheidsdressuur
Trailerladen
Longeren
Liberty

IVL Club in cijfers

1
wetenschappelijk
onderbouwde
trainingsfilosofie
+
160
stap voor stap
instructiefilmpjes
van basis tot gevorderd
12
trainingspijlers
100
%
Vooruitgang

Wil jij het maximum halen uit jezelf
én je paard?

Lid zijn betekent

 • Pro worden binnen alle 12 trainingspijlers!
 • Een rechtgericht, sterk én soepel paard
 • Weg met de spoken
 • Een paard dat zichzelf laadt
 • Diepe connectie
 • Variatie & inspiratie in je training
 • Knelpunten & problemen zélf leren oplossen
 • Veilig starten onder het zadel
 • Ontspannen op wedstrijd kunnen gaan
 • De realiteit : Alle rassen, ruiters & niveaus

Jaarabonnement

19999
EUR/jaar
29999
 • Profiteer van 34% korting !
 • Jaarlijks opzegbaar
 • Maandelijks nieuwe video’s
 • Zelf video’s voorstellen
 • Zelf deelnemen aan video’s
Lid worden

Maandabonnement

1999
EUR/maand
2499
 • Profiteer van 20% korting!
 • Maandelijks opzegbaar
 • Maandelijks nieuwe video’s
 • Zelf video’s voorstellen
 • Zelf deelnemen aan video’s
Lid worden

Veelgestelde vragen

Wat houdt lid zijn in?

Je krijgt toegang tot een zeer uitgebreide videotheek met ontzettend veel instructie- en informatieve filmpjes, van basis tot gevorderd binnen alle trainingspijlers die ikzelf belangrijk vind in de training van een paard. Gaande van grondwerk, rechtrichten, vrijheidsdressuur, liberty, trailerladen, schriktraining tot het echte dressuurwerk en nog veel meer.

De videotheek wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe filmpjes .

Als lid krijg je de kans om voorstellen te doen én om zelf deel te nemen aan een nieuw filmpje.

Voor wie is de IVL-Club geschikt?

Voor iedereen. Of je nu wedstrijdruiter of recreatieruiter bent, springt, dressuur rijdt of westernruiter bent. Het maakt niet uit. Iedereen die gemotiveerd is en zijn paard grondig wil trainen met een uniforme, op wetenschap beruste trainingsfilosofie is van harte welkom.

Wedstrijdruiters zullen vermoedelijk meer tijd doorbrengen in de categorieën Dressuur, Dressuurfiguren, Schriktraining en Rechtrichten. Maar ook zij moeten de andere categorieën betrekken in hun training om een evenwichtig paard te kunnen bekomen. Omgekeerd, zal een recreatieruiter of wandelruiter misschien eerder trainen binnen het Grondwerk, Liberty of Schriktraining, maar ook zij horen te leren binnen de categorie Dressuur en Rechtrichten om hun paard zo lang mogelijk gezond te kunnen houden.

Kortom, de IVL-Club is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is en zijn/haar paard efficiënt wil opleiden tot een evenwichtig gezond paard waarmee je een diepe connectie ontwikkelt. Het is een plek voor zij die het maximum uit zichzelf én uit hun paard willen halen.

Voor welke paarden is deze Club geschikt?

Voor alle paarden en rassen : jonge paarden, oude paarden, paarden die nog niet zadelmak zijn, recreatiepaarden, sportpaarden, paarden die fysiek wat beperkter zijn, …. Ook paarden die moeten revalideren kunnen terecht binnen een aantal categorieën.

Ze zullen de eenvormigheid en variatie met enthousiasme ontvangen!

Wat is de inhoud van de video's?

Momenteel zijn er 12 categorieën waarbinnen filmpjes gepost worden van basis tot gevorderd. Volgens mijn trainingsfilosofie hoort iedere paardeneigenaar zijn paard te trainen binnen deze categorieën. Of je nu een sportpaard hebt of een wandelpaard. Of je nu wedstrijdruiter bent of niet. Welke discipline je ook beoefend. De tijd waarin je een paard enkel vanuit het zadel trainde binnen jouw discipline is al lang achterhaald.

Je ziet mij aan de slag met mijn eigen paarden en pony’s, maar ook andere eigenaars met hun eigen paarden, gaande van recreatief niveau tot hoog niveau, van het paardje zonder papieren tot de sportatleet met topafstamming.

Ik heb een aantal problemen met mijn paard. Kan ik dan deelnemen?

Zeker wel. Begin bij het begin in elke categorie en je zal aangenaam verrast worden. De kans is heel groot dat gaandeweg je problemen gewoon verdwijnen. Heel veel problemen zijn immers ontstaan door miscommunicatie en/of het overslaan van stappen of categorieën binnen de training.

Bovendien zal je kennis en kunde gaandeweg groeien zodat je jezelf gaat ontwikkelen tot trainer van je paard, ipv “ruiter” van je paard. Een trainer die de theorie, het waarom, de tactieken en strategieën zal ontwikkelen om zijn/haar eigen problemen, uitdagingen én terugvallen in de training te overkomen.

Kan ik vragen stellen?

Jazeker. Natuurlijk kan ik onmogelijk alle vragen beantwoorden. Om je vraag zo goed mogelijk beantwoord te zien, kan je ofwel je vraag voorstellen voor een volgend filmpje, ofwel je kandidaat stellen om deel te nemen aan een volgend filmpje, ofwel via een app voor slechts 10 EUR een videofilmpje van 7min insturen waarna je feedback krijgt.

In de toekomst zullen er ook live Q&A’s voor leden georganiseerd worden waar je rechtstreeks je vragen zal kunnen stellen.

Ga ik veel leren?

Dat is uiteraard de bedoeling! Het online platform is volledig instructiegericht om jou stap voor stap te begeleiden binnen iedere trainingscategorie, van basis tot gevorderd.

Het is absoluut mijn doel om van jou de beste trainer te maken voor jouw paard, zodat jij én jouw paard niet alleen groeien in kennis en kunde, maar zeker ook in wederzijds inzicht, begrip en connectie.

Ik rij bitloos, kan ik meedoen?

Natuurlijk. Of je nu met of zonder bit rijdt, dat maakt niet uit. Er bestaat alleen goede dressuur en foute dressuur. Of je rijdt je paard correct van achter naar voren of niet. Dat heeft niets te maken met een bit in de mond, of niet. Zelfs met een cordeo kan je dus deelnemen. Je zal mij/sommige leden trouwens ook wel eens bitloos zien rijden en er is ook een filmpje voor mensen die meer info zoeken over bitloos rijden of willen overstappen of afwisselen.

Kan ik makkelijk annuleren?

Je kan maandelijks opzeggen in geval van een maandabonnement en jaarlijks in geval van een jaarabonnement. Gewoon je betaling stop zetten en klaar.