IVL-Club

De IVL-Club is een online instructie- en informatieplatform dat je helpt om je paard stap voor stap te trainen binnen alle pijlers (13!) waarbinnen ieder paard zou getraind moeten worden om een mentaal, emotioneel én fysiek gezond paard te bekomen.

De tijd waarin je je paard enkel onder het zadel trainde en binnen je discipline is immers al lang voorbijgestreefd!

Trainingspijlers

Dressuur & Rijtechnieken
Dressuurfiguren
Grondwerk
Rechtrichten
Schriktraining
Vrijheidsdressuur
Trailerladen
Longeren
Liberty
Dressuur & Rijtechnieken
Dressuurfiguren
Grondwerk
Rechtrichten
Schriktraining
Vrijheidsdressuur
Trailerladen
Longeren
Liberty

IVL Club in cijfers

1
wetenschappelijk
onderbouwde
trainingsfilosofie
+
400
stap voor stap
instructiefilmpjes
van basis tot gevorderd
13
Trainingspijlers
100
%
Vooruitgang

Wil jij het maximum halen uit jezelf
én je paard?

Lid zijn betekent

 • Pro worden binnen alle 13 trainingspijlers!
 • De REALITEIT van training, van 0 tot vergevorderd
 • Een rechtgericht, sterk én soepel paard
 • Weg met de spoken
 • Diepe connectie
 • Variatie & inspiratie in je training
 • Knelpunten & problemen zélf leren oplossen
 • Veilig starten onder het zadel
 • Ontspannen op wedstrijd kunnen gaan
 • Een paard dat zichzelf laadt

Jaarabonnement

215 99
EUR/jaar
35999
 • 40% korting !
 • +400 stap voor stap instructiefilmpjes
 • Maandelijks nieuwe video’s
 • Zelf video’s voorstellen of deelnemen
 • Trainingsvideo met gratis online begeleiding tot eindresultaat!
 • Jaarlijks opzegbaar via je account
Lid worden

Kwartaalabonnement

65 99
EUR/3 maanden
8999
 • 25% korting !
 • +400 stap voor stap instructiefilmpjes
 • Maandelijks nieuwe video’s
 • Zelf video’s voorstellen of deelnemen
 • Elke 3 maanden opzegbaar via je account
Lid worden

Maandabonnement

29 99
EUR/maand
 • +400 stap voor stap instructiefilmpjes
 • Maandelijks nieuwe video’s
 • Zelf video’s voorstellen of deelnemen
 • Maandelijks opzegbaar via je account
Lid worden

Veelgestelde vragen

Wat houdt lid zijn in?

Je krijgt toegang tot een zeer uitgebreide videotheek met ontzettend veel instructie- en informatieve filmpjes, van basis tot gevorderd binnen alle trainingspijlers die ikzelf belangrijk vind in de training van een paard. Gaande van grondwerk, rechtrichten, vrijheidsdressuur, liberty, trailerladen, schriktraining tot het echte dressuurwerk en nog veel meer.

De videotheek wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe filmpjes.

Als lid krijg je de kans om voorstellen te doen én om zelf deel te nemen aan een nieuw filmpje.

Voor wie is de IVL-Club geschikt?

Voor iedereen. Of je nu wedstrijdruiter of recreatieruiter bent, springt, dressuur rijdt of westernruiter bent. Het maakt niet uit. Iedereen die gemotiveerd is en zijn paard grondig wil trainen met een uniforme, op wetenschap beruste trainingsfilosofie is van harte welkom.

Wedstrijdruiters zullen vermoedelijk meer tijd doorbrengen in de categorieën Dressuur, Dressuurfiguren, Schriktraining en Rechtrichten. Maar ook zij moeten de andere categorieën betrekken in hun training om een evenwichtig paard te kunnen bekomen. Omgekeerd, zal een recreatieruiter of wandelruiter misschien eerder trainen binnen het Grondwerk, Liberty of Schriktraining, maar ook zij horen te leren binnen de categorie Dressuur en Rechtrichten om hun paard zo lang mogelijk gezond te kunnen houden.

Kortom, de IVL-Club is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is en zijn/haar paard efficiënt wil opleiden tot een evenwichtig gezond paard waarmee je een diepe connectie ontwikkelt. Het is een plek voor zij die het maximum uit zichzelf én uit hun paard willen halen.

Voor welke paarden is deze Club geschikt?

Voor alle paarden en rassen : jonge paarden, oude paarden, paarden die nog niet zadelmak zijn, recreatiepaarden, sportpaarden, paarden die fysiek wat beperkter zijn, …. Ook paarden die moeten revalideren kunnen terecht binnen een heel aantal categorieën.

Ze zullen de eenvormigheid en variatie met enthousiasme ontvangen!

Wat is de inhoud van de video's?

Momenteel zijn er 12 categorieën waarbinnen filmpjes gepost worden van basis tot gevorderd. Volgens mijn trainingsfilosofie hoort iedere paardeneigenaar zijn paard te trainen binnen deze categorieën. Of je nu een sportpaard hebt of een wandelpaard. Of je nu wedstrijdruiter bent of niet. Welke discipline je ook beoefent. De tijd waarin je een paard enkel vanuit het zadel trainde binnen jouw discipline is al lang achterhaald.

Je ziet mij aan de slag met mijn eigen paarden en pony’s, maar ook andere eigenaars met hun eigen paarden, gaande van recreatief niveau tot hoog niveau, van het paardje zonder papieren tot de sportatleet met topafstamming.

Ik heb een aantal problemen met mijn paard. Kan ik dan deelnemen?

Zeker wel. Begin bij het begin in elke categorie en je zal aangenaam verrast worden. De kans is heel groot dat gaandeweg je problemen gewoon verdwijnen. Heel veel problemen zijn immers ontstaan door miscommunicatie en/of het overslaan van stappen of categorieën binnen de training.

Bovendien zal je kennis en kunde gaandeweg groeien zodat je jezelf gaat ontwikkelen tot trainer van je paard, ipv “ruiter” van je paard. Een trainer die de theorie, het waarom, de tactieken en strategieën zal ontwikkelen om zijn/haar eigen problemen, uitdagingen én terugvallen in de training te overkomen.

Kan ik vragen stellen?

Jazeker. In het “Café”, de besloten Facebookgroep, kan je je vragen stellen en ook korte filmpjes posten. Ik beantwoord zoveel mogelijk vragen zelf en geef hier gratis feedback. Ook andere leden zullen paraat staan om je te ondersteunen en motiveren.

Natuurlijk kan ik onmogelijk alle vragen beantwoorden.  Andere opties zijn ofwel je vraag voorstellen zodat er een volgend filmpje over kan worden gemaakt, ofwel je kandidaat stellen om deel te nemen aan een volgend filmpje, ofwel via een app voor slechts 10 EUR een videofilmpje van 7min insturen waarna je feedback krijgt.

Tevens worden er live Q&A’s voor leden georganiseerd, waar je rechtstreeks je vragen kan stellen. De vragen worden op voorhand doorgestuurd zodat de Q&A erg gestructureerd kan verlopen en niet te lang duurt.

Ga ik veel leren?

Dat is uiteraard de bedoeling! Het online platform is volledig instructiegericht om jou stap voor stap te begeleiden binnen iedere trainingscategorie, van basis tot gevorderd.

Jij kiest zelf in welke pijler(s) je wenst te groeien.

Het is absoluut mijn doel om van jou de beste trainer te maken voor jouw paard, zodat jij én jouw paard niet alleen groeien in kennis en kunde, maar zeker ook in wederzijds inzicht, begrip en connectie.

Ik rij bitloos, kan ik meedoen?

Natuurlijk. Of je nu met of zonder bit rijdt, dat maakt niet uit. Er bestaat alleen goede training en slechte training. Of je rijdt je paard correct van achter naar voren of niet. Dat heeft niets te maken met een bit in de mond, of niet. Zelfs met een cordeo kan je dus deelnemen. Je zal mij/sommige leden trouwens ook wel eens bitloos zien rijden en er is ook een filmpje voor mensen die meer info zoeken over bitloos rijden of willen overstappen of afwisselen.

Hoe betalen of opzeggen?

Alle betalingen verlopen volledig automatisch. Je hoeft dus zelf niets meer te doen na inschrijving.

Opzeggen gaat heel eenvoudig, via je account. Er zijn geen verder formaliteiten.

Je kan maandelijks opzeggen in geval van een maandabonnement, per 3 maanden in het geval van een kwartaalabonnement en jaarlijks in geval van een jaarabonnement. Gewoon je abonnement stopzetten via je account en klaar.

Bv: Het maandabonnement van An start op 7 januari. Op 19 maart krijgt haar paard een peesblessure waardoor ze weken uit ligt. Ze wil graag haar abonnement opzeggen. Dit loopt nog tot en met 6 april. Dan moet An dus opzeggen ergens voor 7 april (tem 6april). Eens opgezegd binnen haar maandtermijn, blijft An hoe dan ook genieten van haar rechten tot het verstrijken van haar betaalde maand, in dit geval tem 6 april.