Klassieke dressuur

Dressuur lijkt eigenlijk heel erg op ballet. Het draait om souplesse, kracht, lichtheid, balans en controle. Het hoort er moeiteloos uit te zien en het is ronduit prachtig om naar te kijken. Het is een proces van lange adem en het vergt ontzettend veel oefening, kennis, feeling en discipline.

Net als ballet op hoog niveau is ook dressuur een kunst waarbij 2 lichamen samengesmolten zijn tot één en zweven over het podium/door de piste.

Verder is het een must voor iedere ruiter en trainer. Een paardenlichaam is er immers niet op gebouwd om een mens te dragen. Iedere ruiter draagt in de eerste plaats de verantwoordelijkheid om het paard op zijn minst te leren hoe het zijn lijf dient te gebruiken met een ruiter op zijn rug zodat blessures en ongemakken vermeden worden.

Of je nu beginner bent, recreatieruiter of op hoog niveau presteert. Ieder paard en iedere ruiter is welkom. Zolang je maar gepassioneerd bent en wil bijleren!

A horse will never tire of a rider who possesses both tact and sensitivity because he will never be pushed beyond his possibilities.
Nuno Oliveira